digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Bezuinig nooit op onderhoud van je beveiligingsinstallaties

Seef blog • dinsdag 01 november 2022

Het jaarlijks laten controleren van je elektronische installaties lijkt soms een beetje onzinnig. Want waarom zou je geld uitgeven aan een goedwerkend systeem? Het is best verleidelijk om op deze kostenpost te bezuinigen. Toch zou je dat niet moeten doen. Want:

Hoe weet je of je systeem écht werkt?

Een brandmeld- en ontruimingsinstallatie laat alleen wat van zich horen op het moment dat het nodig is. Brand!! De enige manier om erachter te komen of de installatie nog goed functioneert, is door hem te testen. De technici van Seef doen dat door alle componenten binnen een installatie functioneel te testen. Alleen op die manier komt een eventueel probleem aan het licht.

Daarnaast controleren en onderhouden we ook inbraakmeldinstallaties, camerainstallaties, de noodverlichting en de toegangscontrolesystemen.

Werkt de installatie al met de allernieuwste software?

Veel beveiligingsinstallaties maken verbinding met het internet voor het uitwisselen van gegevens. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt meteen de software geüpdatet. Zo weet je zeker dat je alle functies van het systeem optimaal en veilig kunt gebruiken.

Lekkende accu’s en batterijen zorgen voor veel ellende

Gelukkig gaan de accu’s en batterijen van gebouwbeheersystemen heel lang mee. Maar eens zijn ze echt op of leeg. Een noodstroomaccu kan dan gaan uitzetten, waardoor er zuur vrijkomt. Dit kan de apparatuur behoorlijk beschadigen en in een uitzonderlijk geval júist leiden tot brand. Daarnaast kunnen lege batterijen zorgen voor een storing in de installatie. Tijdens het jaarlijkse onderhoud worden alle accu’s en batterijen daarom preventief vervangen.

Het Bouwbesluit stelt dat adequaat onderhoud en beheer verplicht is

Dit zijn regels die door de overheid opgelegd zijn en waar je als (groter) bedrijf wettelijk aan moet voldoen. In het kader van de veiligheid moeten je brandmeld- en ontruimingsinstallatie en je noodverlichting jaarlijks gecontroleerd worden. Nogmaals: je merkt het niet als ze zouden haperen. Dat wordt helaas pas duidelijk op het moment dat ze zo nodig zijn.

Naast jaarlijks onderhoud zijn ook (periodieke) beheerderstaken noodzakelijk. Ook deze taken kan Seef voor je uitvoeren.

De verzekering eist jaarlijks onderhoud

De meeste inboedelverzekeringen voor bedrijven eisen dat er onderhoud wordt gepleegd aan de inbraakmeldinstallatie. Laat je dit versloffen? Dan kan het zomaar zijn dat er in geval van diefstal en/of schade niet wordt uitgekeerd. En dan ben je nog veel verder van huis. De verzekering wil een BORG E-certificaat zien. Dit certificaat is vijf jaar geldig, mits de installatie jaarlijks wordt onderhouden door een gecertificeerd bedrijf, zoals Seef.

Wees zuinig op je beveiligingsinstallaties

Juist door ze regelmatig te laten checken, kun je groter leed voorkomen. Want veiligheid gaat toch vóór alles!

Wil je meer weten over onze onderhoudspakketten? Laat dan een berichtje achter. We bellen of mailen zo snel mogelijk terug.

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering