digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Dit is Niek: monteur beveiligingstechniek bij Seef

Seef blog • dinsdag 31 januari 2023

Twee maanden geleden mochten wij Niek Sluiters verwelkomen bij Seef. Hij is onze nieuwe monteur beveiligingstechniek en een geweldige aanvulling binnen ons team. Bij dezen stellen we hem graag even aan je voor.

Terug op het oude nest

Niek is geen onbekende bij Seef. Hij werkte eerder al ruim 5 jaar bij Megens, ons moederbedrijf. Na een aantal omzwervingen is hij nu terug bij ons in Milsbeek. “Oude liefde roest niet”, zegt Niek. “Ik heb hele goede herinneringen aan mijn tijd bij Megens. En blijkbaar was dat andersom ook zo! Ik werk nu weer met mensen waar ik toen ook al mee werkte. Het is echt als vanouds: lachen, gieren brullen en ondertussen samen keihard werken.”

Werken in de beveiligingstechniek

Als ervaren monteur legt Niek zelfstandig camerasystemen en inbraakmeldinstallaties aan. Soms bij particulieren, maar ook in bedrijfspanden of instellingen. Zo is hij net aan het werk geweest bij de Kop van Deelen, een voormalig militair terrein. Op kantoor wordt een weekplanning gemaakt en Niek ontvangt zijn werkbonnen digitaal. Daarop kan hij zien welke opdrachten hij die week uit gaat voeren. Die zijn grotendeels in de regio, waardoor je eigenlijk nooit heel lang op de weg zit.

“Elke dag is anders. Een nieuwe uitdaging, een bijzondere locatie en andere klanten.” Het allerleukst vindt Niek het aanleggen van nieuwe installaties. Niet voortborduren op wat er al is, maar een veiligheidsinstallatie aanleggen vanaf het nulpunt. Zodat je van a tot z betrokken bent bij de opbouw ervan.

Contact met de klanten

Tijdens het plaatsen geeft Niek advies aan zijn klanten. Over de plaats waar bepaalde apparatuur het best kan komen te hangen, bijvoorbeeld. En bij de oplevering van een project hoort een uitgebreide uitleg, zodat de klant er zelf mee aan de slag kan. “Ik probeer me altijd goed in te leven in de toekomstige gebruiker van de installatie. Een 80-jarige geef ik een ander soort uitleg dan een jongere.”

De slimme installaties van Seef zijn allemaal via een app te beheren. Dat zorgt voor veel gemak. De gebruiker kan op afstand zien of er een storing is en Seef kan bij calamiteiten op afstand uitlezen wat er aan de hand is.

Doorgroeimogelijkheden bij Seef

Niek is gecertificeerd om zelfstandig camerasystemen en inbraakmeldinstallaties aan te leggen. Installaties voor toegangscontrole en brandveiligheid legt hij aan onder supervisie van een ander. In de toekomst wil hij daar ook zijn certificaten voor halen.

“Bij Seef zijn er genoeg mogelijkheden om hogerop te komen. Projectleider op kantoor, bijvoorbeeld. Maar dat is niets voor mij. Laat mij maar lekker met mijn bedrijfsbus onderweg zijn en bij klanten op locatie werken. Daar word ik echt gelukkig van.”

Word jij ook monteur bij Seef?

Seef heeft ruimte voor meer monteurs. Wij zijn dus op zoek naar collega’s voor Niek. Ga jij binnenkort met hem mee naar een klus?

Ik wil werken bij Seef >>

 

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering