digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Wat kun je doen tegen inbraak in je bedrijfspand?

Seef blog • maandag 27 februari 2023

De Nationale Inbraak Preventieweken komen er weer aan. Tijd om weer eens stil te staan bij de vraag hoe goed jouw pand beveiligd is. Want niet alleen particulieren, maar juist ook bedrijven hebben helaas te maken met ongewenst bezoek. Weet jij wat je kunt doen tegen inbraak? Wij zetten het voor je op een rijtje:

  1. Afschrikken. Dit heeft een preventieve werking. Waarom inbreken als een pand zichtbaar goed beveiligd is?
  2. Detecteren. Wordt er toch een poging tot inbraak gedaan? Dan wordt dit direct opgemerkt en kun je snel actie (laten) ondernemen.
  3. Vertragen. Op deze manier win je tijd om in actie te komen, voordat het boevengilde je attractieve goederen heeft kunnen pakken.

Zo werkt een inbraakmeldinstallatie

Wanneer er een (poging tot) inbraak plaatsvindt, wordt dit meteen opgemerkt door de inbraakmeldinstallatie. Seef Beveiligingstechniek biedt nu twee mogelijkheden:

  • Bij lagere risicoklassen wordt de sleutelhouder gebeld en hij krijgt pushmeldingen op zijn telefoon.
  • Bij hogere risicoklassen krijgt de meldkamer een melding en de bewakers van een extern bedrijf gaan direct polshoogte nemen. Dit mag uiteraard ook bij de lagere risicoklassen.  

Is het alarm terecht en geverifieerd? Dan wordt de politie gebeld die dan met grote haast ter plaatse komt.

Camera’s helpen jou en de politie

Een hele goede aanvulling op je inbraakmeldinstallatie is het plaatsen van camera’s op strategische punten. Bij een inbraakmelding is dan snel te zien of het loos alarm is, of echt slecht nieuws. Om een alarm te verifiëren is het zelfs mogelijk om te beelden via Live View direct te delen met de politie. Zij kunnen dan sneller en effectiever handelen bij een inbraak of overval.

Een mistgenerator maakt het de inbreker moeilijk

Het komt natuurlijk voor dat het tóch lukt om binnen te dringen in een pand. Maar door meeneembeperkende maatregelen kun je het de inbreker nog behoorlijk moeilijk maken. Een mistgenerator zorgt ervoor dat de ruimte binnen een paar seconden vol ondoordringbare mist hangt. Je ziet er letterlijk geen hand voor ogen meer. Knappe jongen die met buit en al de uitgang nog vindt!

Een toegangscontrolesysteem geeft je zicht op alle bezoekers

Niet alle inbraken gebeuren van buitenaf. Ook mensen die je toegang hebt gegeven tot je pand, kunnen goederen ontvreemden. Met een pasjessysteem, irisscan, vingerafdruk of intercomsysteem selecteer je wie toegang krijgt tot bepaalde ruimtes en wie niet. Ook kun je de geschiedenis inzien: wie was er op dat bepaalde tijdstip aanwezig?

Een toegangscontrolesysteem wordt vaak in combinatie met een inbraakmeldinstallatie en camera’s geplaatst. Zo kun je ook bepalen wie het alarmsysteem mag (de)activeren.

Begin bij het begin: de risico-inventarisatie

Wil je weten welke inbraakwerende maatregelen jij zou moeten treffen? Maak dan samen met Seef een risico-inventarisatie. De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) 2.0 is een instrument dat we gebruiken om het inbraakrisico van een bedrijfspand te bepalen. Die inbraakgevoeligheid is afhankelijk van de aanwezigheid en de waarde van attractieve goederen.

Vanaf risicoklasse 2 (op een schaal van 1 t/m 4) stelt de verzekering vaak als eis dat je een inbraakmeldinstallatie moet hebben die in contact staat met een Particuliere Alarm Centrale (PAC).  Als gecertificeerd bedrijf geeft Seef een Borg-E certificaat af op je installatie.

Seef zorgt voor een goed beveiligd pand

Seef neemt je alle zorg uit handen, door niet alleen die risico-inventarisatie te maken, maar ook de beveiligingsinstallaties te plaatsen, te onderhouden én wanneer je dat wil de meldingen op te volgen.

Wil je weten wat Seef voor jou kan doen?

Seef Beveiligingstechniek

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering