digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Seef geeft ruim baan aan BBL’ers in de elektrotechniek

Seef blog • woensdag 20 september 2023

Overweeg je om verder te leren, maar dan vooral in de praktijk? Dan kom je al snel uit bij een BBL-opleiding. Via deze beroepsbegeleidende leerweg haal je een MBO-diploma door één dag per week naar school te gaan en vier dagen in de praktijk te leren. En dat kan dus heel erg goed bij Seef Beveiligingstechniek in Milsbeek.

Wanneer mag je erkend leerbedrijf zijn?

Om BBL-studenten te mogen begeleiden, moet een bedrijf terecht aan een aantal eisen voldoen. Dat geldt natuurlijk ook voor Seef:

  • Wij bieden de student een goede en veilige werkplek, waar hij of zij de werkzaamheden kan oefenen die horen bij het vak.
  • Binnen ons bedrijf hebben we een praktijkopleider die tijd en middelen krijgt om de studenten op de werkvloer te begeleiden.
  • Wij werken nauw samen met de school en we wisselen daarom regelmatig relevante informatie uit over de student.
  • We staan altijd open voor studenten die een stage of leerbaan zoeken.

In de praktijk leer je de beveiligingstechniek écht kennen

Het leren in de praktijk is voor alle partijen een fijne manier van werken. De student leert bij Seef specialistische dingen die je niet terugvindt in de algemenere theorie die op school behandeld wordt. Het is daardoor een echte verrijking van de studie.

Zo zorgen we ook voor een uitwisseling met ons zusterbedrijf Megens BV. Hier leren onze studenten de installatietechniek van haver tot gort kennen. Een belangrijk onderdeel binnen de beveiligingstechniek!

Seef biedt BBL’ers na hun studie een baangarantie

Wij realiseren ons heel goed dat het tegenwoordig hartstikke moeilijk is om gekwalificeerd personeel te vinden. Door het begeleiden en opleiden van BBL’ers kunnen we zelf mensen klaarstomen voor het vak. We dragen op die manier graag ons steentje bij aan de maatschappij. En natuurlijk zijn de afgestudeerde jongens (en hopelijk toch ook eens meisjes) daarna welkom om bij ons in dienst te komen. Neem nou Buck, bijna afgestudeerd in de elektrotechniek:

“Hou je niet van boeken? Dan leer je tóch door en je verdient lekker!”

Buck zit in de afrondende fase van zijn BBL-opleiding. Binnenkort doet hij examen en daarna komt hij fulltime in dienst bij Seef. “Dit is echt een hele fijne manier om te leren. Doordat je vier dagen per week écht met het vak bezig bent, word je snel veel beter. Ik leer heel veel bij Seef en het verveelt nooit.”

Die afwisseling in werkzaamheden is er zeker. Zo leren de studenten bijvoorbeeld hoe ze camera’s netjes installeren, inclusief alle bekabeling. Maar naast het monteren moet de apparatuur vaak ook ingeregeld of geprogrammeerd worden. Daarvoor gaan ze in gesprek met de klant: waar ga je het systeem voor gebruiken en wat zijn de wensen? Om het daarna natuurlijk allemaal goed in te stellen.

“Ik mag intussen zelf op pad met mijn eigen bus.”

Buck heeft naast zijn BBL-opleiding via Seef ook andere cursussen gevolgd. Daardoor is hij nu gecertificeerd om zelfstandig beheer uit te mogen voeren aan brandmeldinstallaties. Zo snel kun je doorgroeien bij ons! De leukste ervaring van Buck tot nu toe? “Ik mocht samen met collega’s de brandmeldinstallatie op mijn oude middelbare school vervangen. Zo tof om mijn leraren van toen te laten zien wat ik allemaal kan! Dat was een hele leuke klus om te doen.”

Ben jij de beveiligingsmonteur of engineer van de toekomst?

Bij Seef zijn er altijd werkplekken voor BBL-studenten. Word jij binnenkort de nieuwe collega van Buck? Je bent van harte welkom. Check hier onze vacatures:

Kom werken en leren bij Seef

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering