digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Veiligheid en gemak door toegangscontrole

Seef blog • maandag 04 juli 2022

Omdat de bewaker, de portier en de baliemedewerker steeds vaker niet meer standaard aanwezig zijn, maar je tóch voor zekerheid wil gaan, kiezen bedrijven voor toegangscontrole.

 

Wat is toegangscontrole?

Toegangscontrole is een middel waarmee je een bevoegde toegang kunt geven tot een ruimte of een pand. Daarnaast kan alle informatie over wie wanneer toegang kreeg, worden opgeslagen in een database. Een heel fijn hulpmiddel om gewenste én ongewenste bezoekjes te reguleren en te controleren.

 

Verschillende manieren van toegangscontrole

Toegang is meestal persoonsgebonden en kan op meerdere manieren verleend worden. Van heel eenvoudig, tot een ingenieus systeem:

  • Een intercom, waardoor iemand zijn aanwezigheid kan melden. Een medewerker kan daarop bijvoorbeeld de slagboom naar de parkeerplaats bedienen, of de toegangsdeur tijdelijk openen.
  • Een kaartlezer naast de deur, waarmee een werknemer zichzelf toegang kan verschaffen tot een pand of een faciliteit. Zo kan een buitendienstmedewerker buiten kantoortijden toch terecht in het magazijn om materialen te verzamelen, bijvoorbeeld.
  • Een toegangscode, waarmee een deur ontgrendeld kan worden. Denk aan een kantoorruimte achterin een winkel, waar je liever geen ongenode gasten ziet.
  • Biometrische toegangscontrole, waarmee iemand wordt geïdentificeerd op basis van lichaamskenmerken. Denk aan een vingerafdruk, een irisscan of gezichtsherkenning.

Op al deze manieren kan op afstand toegang worden verleend aan de mensen die welkom zijn in het betreffende pand.

 

De voordelen van een systeem voor toegangscontrole

Van een technisch systeem mag je verwachten dat het waterdicht is: er zullen écht geen onbevoegden binnen kunnen komen. Bij persoonlijke toegangscontrole ben je daar toch niet altijd 100% zeker van.

De bedrijfszekerheid is heel hoog bij dit soort systemen. Storingen komen nagenoeg niet voor.

Het is ook mogelijk om iemand gedeeltelijk toegang te geven, bijvoorbeeld door middel van een tijdslot. Zo kan een schoonmaakploeg tot 20.00 uur ’s avonds prima terecht op kantoor, maar daarna niet meer.

 

Vergroot de veiligheid door middel van toegangscontrole

Het toegangssysteem kan registreren en opslaan wie er binnen is. In geval van nood kun je vliegensvlug een lijst uitprinten van mensen die binnen zijn. De brandweer zal je dankbaar zijn, omdat zij weten of ze nog op zoek moeten naar eventuele slachtoffers.

Wanneer je iemand niet langer toegang wil verschaffen tot een pand, is dat eenvoudig te regelen. Via de beheersoftware kun je alle bevoegdheden controleren en aanpassen. Dat geeft toch een fijner gevoel dan iemand zijn sleutel in laten leveren en dan maar hopen dat hij hem niet na heeft laten maken.

 

Toegangscontrole laten installeren door Seef

Wanneer je Seef een systeem voor toegangscontrole laat installeren, krijgt de beheerder alle uitleg over de beheersoftware. Maar je mag dit ook aan ons overlaten. Op verzoek passen wij dan de toegangsbevoegdheden voor je aan.

Daarnaast kunnen wij een koppeling maken tussen het systeem voor toegangscontrole en het (eventueel al aanwezige) alarmsysteem. Wanneer een onbevoegde zich dan meldt voor toegang, gaat er direct een seintje naar de meldkamer of de beheerder. Alles voor de veiligheid!

 

Welk systeem moet ik kiezen?

Daar is niet zo gemakkelijk een uitspraak over te doen, want dat ligt helemaal aan de eisen die je aan de toegangscontrole stelt. Seef denkt daarom graag met je mee. Wordt het tijd om daar eens samen over te sparren? Laat dan een berichtje achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur je bericht

https://www.seefbeveiliging.nl/contact/

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering