digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Werken bij Seef als Junior Engineer: iets voor jou?

Seef blog • donderdag 13 juli 2023

Dit hier is Lars. Een enorm gewaardeerde medewerker bij Seef. Omdat hij door gaat studeren aan het HBO Elektrotechniek gaat hij ons helaas verlaten. Daarom willen we hem in dit blog nog eventjes in het zonnetje zetten. We gaan je missen, jongen!

Van student naar medewerker in vier maanden tijd

Lars kwam bij Seef als MBO 4-leerling om hier zijn eindopdracht te doen. Voor de opleiding Technical Engineering moest hij een brandmeldinstallatie van A tot Z ontwerpen, vormgeven en realiseren. Best een flinke klus. “Kan het allemaal zoals ik het bedacht heb? Past het? Valt mijn installatie binnen alle marges waar ik rekening mee moet houden?” De opdracht werd met succes afgerond en daarmee was Lars ook klaar op het MBO. Maar gelukkig kon hij nog een tijdje blijven werken bij Seef.

Werken als Junior Engineer: geen dag is saai

Lars begint zijn dagen om 7.30 en drinkt dan een kop koffie met zijn collega’s. De sfeer op kantoor is gezellig en informeel. Er is altijd tijd voor een praatje of een grap. Maar daarna is het tijd om aan de slag te gaan. “Iedere installatie is anders”, zegt Lars. “Het is steeds weer een puzzel die je op moet lossen. Welke stukjes passen bij elkaar? Ik vind zulke vraagstukken erg leuk.”

Wat doe je als Junior Engineer?

Kort gezegd ben je aan het inventariseren en totaliseren van wat er nodig is bij een bepaalde beveiligingsinstallatie. Wat is er nodig aan componenten, arbeid en materialen om dit project goed uit te kunnen voeren? En ja, daar horen natuurlijk een flink aantal berekeningen bij. “Uiteindelijk kom ik met een totaalprijs die mijn collega in een offerte verwerkt en naar de potentiële klant communiceert. Hij is de projectleider en ik ondersteun hem in zijn taken. Ook de verkopers werken met mijn input. We hebben dus regelmatig overleg samen.”

Mogelijkheden om (door) te groeien bij Seef

Voor deze functie heb je net als Lars een afgeronde MBO 4-opleiding Elektrotechniek of Engineering nodig. Ervaring met engineering is niet persé nodig, want dat leren we je graag intern. Daarnaast kun je via Seef aanvullende opleidingen volgen voor projecteringsdeskundige of bijvoorbeeld AutoCAD tekenen. Zo kun je lekker door blijven groeien.

Zie jij jezelf als Junior Engineer?

Omdat Lars in september begint met zijn vervolgstudie aan het HBO, komt zijn plekje als Junior Engineer bij Seef vrij. Denk je dat dit iets voor jou is? Dan gaan we graag met je in gesprek.
Je kunt direct via de website solliciteren, of gewoon even bellen. Je bent van harte welkom!

Naar de vacature >

Ik wil meteen solliciteren >

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering