digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

AVG: zicht op je bedrijfsprocessen

Seef blog • maandag 05 december 2022

Bij het plaatsen van een camerasysteem denk je waarschijnlijk meteen aan het afschrikken en buitenhouden van gespuis. Maar wist je dat zo’n systeem juist ook voor intern gebruik ontzettend handig is?

Seef legde een camerasysteem aan bij AVG. De opdracht was: zorg dat wij onze processen weer helemaal scherp in beeld krijgen. En dat lukte!

Een aannemings- en transportbedrijf met troebel zicht

AVG is een familiebedrijf uit Heijen met zorg voor hun medewerkers en opdrachtgevers. Ze leveren diensten op het gebied van infra, bouwstoffen, transport en explosieven opsporing. Een heel breed scala aan activiteiten, waarbij het belangrijk is om alle processen goed te kunnen volgen. En daar schortte het aan op de locatie op het Hoogveld, hun eigen haven aan de Maas.

De opdracht van AVG: laat ons zien wat we doen

Natuurlijk had AVG al een goedwerkend camerasysteem, maar dit was na 15 jaar gebruik echt verouderd. Het bedrijfsterrein was wel in beeld, maar de activiteiten die er plaatsvonden konden niet haarscherp in beeld gebracht worden. De beeldkwaliteit was niet om over naar huis te schrijven. Daarnaast wilde AVG ook het gemak van een app op de telefoon ervaren. Plus: er moest een overzichtscamera komen, die het hele terrein in beeld brengt.

De oplossing van Seef: een slim camerasysteem

Afgelopen zomer installeerde Seef Beveiligingstechniek een nieuw camerasysteem. Er werd gekozen voor de G4 Pro-camera van Ubiquiti, omdat deze camera beelden in 4K kan laten zien. Door de hoge resolutie zijn ook kleine details goed zichtbaar op beeld. Daarnaast is het een zogenaamd slim systeem: de fabrikant kan op afstand updates doorvoeren. Werken met een verouderd systeem is dus voor altijd verleden tijd.

Overzicht op het terrein met een dome-camera

Op het terrein van AVG staat een silo met bovenop een mast op 43 meter hoogte. Dit was de perfecte plaats om een dome-camera te installeren. Vanaf die hoogte is het hele bedrijfsterrein te overzien. Dat komt doordat de G4 PTZ Dome over drie assen kan bewegen en dus alle kanten op gedraaid kan worden. Door de infrarood LED-functie heb je zelfs in het donker nog steeds heel goed beeld.

“We kunnen nu ook monitoren buiten normale werktijden”, vertelt Rudi Willems van AVG. “Leveranciers komen dag en nacht grondstoffen afleveren en op de monitor is dat allemaal prima te volgen. Door middel van kunstmatige intelligentie zijn personen en vrachtwagens heel eenvoudig te herkennen.”

17 camera’s, honderden meters leiding en een drone

Het aanleggen van dit camerasysteem was een behoorlijk flinke klus voor Seef. Door de omvang van het aantal camera’s met alle bijbehorende leidingen, maar ook door de werkomgeving. De betoncentrale van AVG is nogal stoffig te noemen, dus dit was best een uitdaging. De productie moest natuurlijk wel gewoon door kunnen draaien. Alleen het werk aan de vulbunker werd op een zaterdag gedaan, toen de productie stillag. Voor Seef geen enkel probleem om hierin flexibel te zijn.
 

Wil jij ook meer zicht hebben op wat er binnen jouw bedrijf gebeurt?

Seef beveiligingstechniek helpt je om je interne bedrijfsprocessen goed te kunnen monitoren, maar zorgt er meteen ook voor dat je bedrijfspand optimaal beveiligd wordt door camera’s. Van meedenken over de beste oplossing tot professioneel advies. En van installatie van het systeem tot goed bereikbare storingsdienst.

Wat kan Seef voor jouw bedrijf betekenen?

Maak een afspraak >>

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering